Alles over hypotheken berekenenOntwikkeling hypotheekrenteJe maximale hypotheek berekenen
Jouw maximale hypotheek is grotendeels afhankelijk betreffende jouw inkomen. Koop je tezamen met een levensgezel, vervolgens kun jouw op basis betreffende allebei de inkomens lenen.

Wat voorbeelden:Hypotheek & eigen bedrag


Jouw maximale hypotheek is niet louter afhankelijk van je financiële situatie, doch verder van het woonhuis het jouw koopt. In de zomer mag jouw maximaal 102% van de woningwaarde lenen. Bestel jouw ons woonhuis wegens € 200.000, dan kun je maximaal € 204.000 hypotheek krijgen. Dat betekent het jouw persoonlijk geld (spaargeld of ander vermogen) in moet leggen teneinde ons woonhuis te mogen kopen.

Gewoonlijk kun je rekenen op plusminus 6% over de woningwaarde met bijkomende kosten voor overdrachtsbelasting, de notaris, een taxatie, bouwkundige keuring en hypotheekadvies. Je kunt maximaal 102% lenen, uiteraard gemiddeld heb jouw alsnog zo’n 4% van de koopsom aan spaargeld nodig om een huis te kunnen aankopen.

Nationale Hypotheek Garantie


Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie, of simpeler gezegd, een NHG-hypotheek, zorgt voor een lagere hypotheekrente. Nationale Hypotheek Garantie geeft je én je sofa verdere zekerheid. Door die zekerheid is je hypotheekrente lager. Hoe het werkt:

Je wilt er niet over nadenken, maar het is mogelijk dat je heb je ook niet in staat raakt jouw hypotheeklasten te betalen. Voor ons gedwongen verkoop over jouw woning, is de mogelijkheid op ons restschuld omvangrijk. Betreffende ons NHG-hypotheek kun jouw, bij strenge condities, in aanmerking aankomen voor BEOORDELING kwijtschelding aangaande die restschuld. Bijvoorbeeld wanneer de financiële problemen zijn creeert via ons echtscheiding, werkloosheid ofwel arbeidsongeschiktheid.
Tevens een bank is blij met die genoeg zekerheid. Dus heb jouw een rentekorting, die oploopt tot zo’n 0,7%. De onkosten een NHG-hypotheek bestaan beperkt: jouw betaalt eenmalig 4% betreffende de koopsom. Door een korting op jouw hypotheekrente heb je deze kosten er in een paar jaar alweer uit.
Je kunt niet iedere keer ons NHG-hypotheek afsluiten. Een maximale koopsom voor een huis met NHG-hypotheek is op het ogenblik gekomen € 231.132. Van juli zal dat alsnog maximaal € 212.264 bestaan. Op welke manier dat precies zit bekijk jouw in het artikel: een hypotheek met ofwel buiten NHG, hetgeen scheelt dat?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *